Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

2014.04.22.
16:56

Írta: Youknownothing

Erőszak nem erőszak

Érdekes, hogy pont a IV/3 előtt jutott eszembe, hogy Jaimeről írjak. Most ugyanis az egész GoT imádó internet média egy emberként hördült fel, hiszen  sikerült egyetlen jelenettel a sárba tiporni a rajongók Jaime által nehezen kivívott és még törékeny szimpátiáját. Bár ez csak félig igaz- megoszlik a vélemény : erőszak volt-e amit a lovag tett? Nézzük az érveket : 

Először is mondjuk ki mi történt : Mitután Tywin nagypapa eleve morbid módon-azt követően, hogy beszédet tartott neki a királyok legfőbb erenyéről Joff kiterített teste mellett- elvezeti Tomment, hogy szexuális felvilágosításban részesítse , az egymással jó ideje vérfertőző kapcsolatban álló - ám egy ideje "szünetet tartó"  ikerpár közös fiúk ravatalánál kettesben marad, majd Jaime a földre teperi az - inkább szavakkal, mint tettekkel - védekező Cerseit. 

Egyvalamit tisztázni kell. A könyvben semmiképpen nem volt szó erőszakról. Ez a jelenet egészen másként játszódik le, Jaime ugyanis csak Joffrey halála után tér haza, és ahogy meglátja, azonnal magáévá is teszi Cerseit. 

" Teljesen elvesztem nélküled Jaime!  Attól féltem, a Starkok elküldik nekem a fejedet.- Megcsókolta. Apró csók volt, az ajka éppen csak súrolta az övét, de érezte az asszony reszketését, ahogy köré fonta a karját. - Nélküled nem vagyok teljes. 

Az ő csókjában viszont nem volt semmi gyengeség, csak mohó vágyakozás. Az asszony szája megnyílt a nyelve előtt. 

-Ne- nyöszörögte Cersei erőtlenül, ahogy az ajka megindult lefelé a nyakán. - Ne itt! A septonok...

-A Mások vigyék el a Septonokat! - Megint megcsókolta, némán csókolta, csókolta, míg nyögni nem kezdett. Aztán félrelökte a gyertyákat, felemelte nővérét az Anya oltárára, felhajtotta szoknyáját és a selyem alsóneműt. Az asszony öklei erőtlenül dörömböltek a mellkasán , a kockázatról suttogott, a veszélyről, az apjukról, a septonokról, az istenek haragjáról. Nem hallotta. Kioldotta nadrágját, felmászott rá, szétfeszítette fehér, csupasz combjait. Az egyik keze végigsiklott a combján, fel az alsóneműje alá. Amikor letépte róla, látta, hogy rajta van a havi vérzése, de nem számított.

-Siess! - suttogta most Cersei. - Gyorsan, gyorsan, most, csináld, most, gyere, Jaime, Jaime, Jaime! - Odanyúlt és segített bevezetni.

- Igen! - Nyögte Cersei, amikor lökött rajta. - A fivérem, drága fivérem, igen, így, igen, itt vagy, itthon vagy, itthon vagy, itthon vagy ! - Megcsókolta a fülét, végigsimított rövid, tüskés haján. Jaime hagyta magát elveszni a testében. Érezte, hogy Cersei szíve egy ütemet ver az övével, érezte a vér és a magja nedvességét, ahol testük eggyé forrt. " 

- Kardok Vihara

image_9.jpg

 A sorozatban persze kicsit eltorzították az egész jelenetet, valószínűleg pont a botrányhatás kedvéért, de szerintem- akármennyire is betegesre sikerült ez a rész - erőszakról itt sincs szó. Cersei valóban tiltakozik , de lássuk be, ha tényleg nem akarná, le tudná szerelni a félkezű Jaimet. Plusz az egyetlen érve az, hogy nem helyes amit tesznek, ami valljuk be, egy gyerekkoruk óta vérfertőzésben élő pár számára eléggé gyengécske kifogásnak hat. Jaimet persze hirtelen ragadja el a hév, de ahogy azt nyögi : " I don't care" (nem érdekel) , az valószínűleg Cerseit is csak még jobban feltüzeli. Szerintem. De nézzünk rajongói véleményeket : 

 

"remember when jaime raped cersei in the books ahahhahahahahahahahahaha yea me NEITHER "

emlékeztek, amikor Jaime megerőszakolta Cerseit a könyvben ? Ahahahahahaha , igen én sem. 

"Jaime would never rape Cersei.. or any other woman. Cersei wanted it just as much as Jaime. I don't know why the show made it look like rape." 

Jaime soha nem erőszakolná meg Cerseit... Vagy bármilyen más nőt. Cersei éppen annyira akarata, mint Jaime. Nem értem, a sorozat miért állította be úgy, mintha erőszak lenne" 

"In the book, Cersei says "No no no - well, okay I guess." That's rape. The show didn't change it from not rape to rape. It was always rape."

A könyvben Cersei azt mondja : "Ne, ne, ne,-jó, rendben, legyen"  Ez erőszak. Nem a sorozat változtatta erőszakká. Mindvégig az volt." 

"Én azt gondolom, hogy haljon meg mindkettő. :D " 

"Szerintem ez nem számított megerőszakolásnak. Végülis "belement" a dologba... Könyv alapján ilyennek képzeltem el a dolgot ha már így belerakták és ott se gondoltam, hogy az lett volna. :D "

"Itt valahogy az erőszak volt a legkevésbé morbid. Amúgy simán végignézem ebben a sorozatban bárki torkának elvágását, de ha ezek egy szobában vannak már félig takarom el a szememet mert blöá-"

image_8.jpg

"Cersei is akarta, csak nem éppen ott - a sorozatban. Lényegben mindössze annyit motyogott, hogy nem szabad, nem szabad, de igazából nem tanúsított valódi ellenállást. Jaime csak azt "mondta" ezzel, hogy de, szabad! Azt, hogy valakit leteper a szerelme - akivel ráadásul már millióegyszer keféltek ezt megelőzőleg is -, és leszaggatja a ruháit, az nem nemi erőszak... Kábé ez a véleményem a reakciókról, a jelenetről pedig, hogy túl rövid volt. És hogy a rendezők Cersei vonakodásával próbáltak némi szimpátiát kivívni neki, hogy mégsem olyan romlott és gyűlöletes, mint gondoltuk, mert legalább nem akart a fia ravatalán kettyinteni az öccsével. Pedig de :D "

"a hsz-eket olvasva, komoly gondotok van emberek! ez itt erőszak volt. többször elhangzott a stop itt, erre a válasz i don't care volt. ez erőszak, nincs miről vitatkozni, nincs miről beszélni. akik szerint meg nem az, szégyelljék magukat, komolyan rosszul vagyok attól milyen világban élünk. "de hát akarta" és hasonló kifogások pedig pont, hogy egy erőszaktevő szájából szoktak elhangzani. komolyan hányingerem van, ezektől a hsz-ektől. A könyvben pedig nincs erőszak, de itt a sorozatban ez történt. és amikor már George Martin is reagál az egészre, ott tényleg komoly gondok vannak... a sorozat 1 perc alatt tönkretette Jaime-t, úgyhogy gratulálok hozzá. A reakciók pedig amik védik a jelenetet csak még inkább kiakasztanak."

Én azt gondolom, mindenki döntse el magában, hogy mi történt és utálja-e Jaimet ezért, vagy inkább az eddig se túl népszerű Cerseit utálja még jobban, vagy Martint utálja, vagy a sorozatírókat. Vagy a sorozat lényegesebb eseményeire koncentrál. 

 

Az HBO GO-t népszerűsítő rövid, de annál zseniálisabb reklámfilmen pedig nevessetek egyet :

 

 

http://m.youtube.com/watch?v=N52GiLGp7qA&feature=youtu.be

 

Szólj hozzá!

Címkék: erőszak trónok harca lannister Jaime Cersei

A bejegyzés trackback címe:

https://youknownothing.blog.hu/api/trackback/id/tr416068450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása